Despre mine

Nu știu ce aș putea spune despre mine așa încât să te intereseze și pe tine.

Se pare că înțeleptul Solomon ar fi rostit următoarele cuvinte: „Să te laude altul, nu gura ta, un străin, nu buzele tale”.

Ce aș putea spune despre mine așa încât să te intereseze și pe tine? Din expriență proprie pot spune că este extrem de plictisior să asculți o persoană care își enumeră studiile și realizările. Nu că n-aș vrea să mă laud și, cu atât mai puțin mă deranjează dacă sunt lăudat, totuși nu cred că ești interesat de asta.

Aș vrea să spun doar că nu sunt un scriitor profesionist. Scrisul este pentru mine o pasiune, un mod plăcut de a-mi petrece timpul liber. Nu scriu din constrângere, nu scriu pentru că mi se cere să scriu, nu scriu având în minte un public țintă,  nu scriu pentru a împlini așteptările celorlalți. Scriu atunci când simt să scriu, când simt să creez, scriu din nevoia de a mă pune în cuvinte și de a mă traduce pe mine însumi mie.

Dacă așa stau lucrurile, poate te întrebi ce rost are acest blog, ce rost are această interfață între mine și ipotetici cititori?

Ceea ce vezi în fața ochilor tăi este o punte de cuvinte între mine și tine, este o legătură, este o conectare. Dacă citești ce scriu înseamnă că ceva te-a atras, înseamnă că ceva ne-a adus împreună. Iată un prim rost, acela de a fi împreună.

Si, dincolo de această fraternitate invizibilă, felul în care tu receptezi ceea ce eu scriu este foarte important pentru mine. Este foarte important pentru că fiecare gând, fiecare opinie fiecare critică aduc o nouă perspectivă asupra scrierilor mele, este foarte important pentru că, nu doar creăm conexiuni dar putem și comunica prin intermediul acestora.

Și, nu în ultimul rând, este vorba de nevoia de a împărtăși a fiecărui artist pentru că și literatura este o formă de artă. „Oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă”. Literatura crează impresii și lasă o amprentă vie în mintea și inima cititorilor. Să scrii doar pentru tine este un act egoist, să scrii doar pentru ceilalți este falsitate.